05.07.2021 Tarihinden İtibaren Uygulanacak Çalışma Düzeni Hakkında

Değerli İKÜ Ailesi,

Rektörlük Makamı kararı ile ve 30 Haziran 2021 tarih ve 31527 sayılı Resmi Gazete’de  yayınlanan 2021/13 sayılı COVID-19 Kapsamında Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Normalleşme ve Alınacak Tedbirler Genelgesi kapsamında:

1. 05.07.2021 Pazartesi günüden itibaren Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri Daire Başkanlığı ve Kurumsal Bilgi Yönetimi Daire Başkanlığı personeli hariç tüm idari personelimiz uzaktan çalışma düzeninden normal (ofiste) çalışma düzenine geçecektir.
  2. Yine 05.07.2021 Pazartesi günü itibarı ile Dekanlar, Bölüm Başkanları ve fakülte/bölüm idari personeli normal çalışma düzenine geçecektir.
  3. Marmaray servisi çalıştırılmayacaktır.
  4. Servis saatleri:
    08:15 Ataköy => Basın Ekspres
    10:00 Ataköy => İncirli => Şirinevler => Basın Ekspres => Ataköy (Ring)
    15:00 Ataköy => İncirli => Şirinevler => Basın Ekspres => Ataköy (Ring)
    18:05 Basın Ekspres => Ataköy
    şeklinde düzenlenmiştir.
  5. Çalışma saatleri 08:30 - 18:00 olarak uygulanacaktır.
  6. Yerleşke girişlerinde güvenlik personelimiz tarafından HES Kodukontrol edilecek ve sonuca göre gerekli yönlendirmeler yapılacaktır.
  7. HES Kodunu bildirmeyenlerin yerleşkelerimize girişine izin verilmeyecektir.
  8. HES kodunu henüz almamış personelimizin yerleşke girişlerinde sıkıntı yaşamaması için bu işlemi tamamlamaları gerekmektedir.
  9. Yerleşkelerimize maskesiz girilemeyecektir ve içeride maskesiz dolaşılmayacaktır.
  10. Girişte personelin ateşi temassız cihazlar ile kontrol edilecek ve sonuca göre gerekli yönlendirmeler yapılacaktır.
  11. Personel, kimlik kartını turnikeye okuttuktan sonra giriş işlemini tamamlayacaktır.
  12. Yerleşkelerde sosyal mesafe gereklerine uyulacaktır.
  13. Su sebilleri kullanılmayacaktır.
  14. İkram hizmeti verilmeyecektir.
  15. Dışarıdan yiyecek - içecek sipariş edilmeyecektir.
  16. Çalışma yapılacak ofisler için şişeli su tedarik edilecektir.
  17. Öğle yemeği hizmetleri yerleşkelerde Akpaz tarafından eklerdeki dokümanlarda belirtilen kurallar çerçevesinde verilecektir.
  18. Ataköy Yerleşesinde 11:30-12:30 arasında idari personel, 12:30-13:30 arasında akademik personel 6. Kat VIP Restorandan yararlanabilecektir.
  19. Yürüyen merdivenler öndeki kişi ile 4 basamak boşluk bırakarak kullanılmalıdır.
  20. Sosyal mesafelendirme kuralları çerçevesinde asansör kapasiteleri 2 kişi ile sınırlandırılmıştır.
  21. Ofis temizlikleri günaşırı yapılacaktır.
  22. Toplu çalışma yapılmayacaktır.
  23. Kurallara tam olarak uymayanlar hakkında idari işlem yapılacaktır.

Bu tabloda yer alan ve daha önce COVID-19 SONRASI İŞE DÖNÜŞ MUAYENE FORMU doldurmamış çalışanlarımızın  https://covid19.iku.edu.tr/tr/form/iku-fiziki-calisma-muayene linkinden formu doldurmaları gerekmektedir. Formun doldurulmasından sonra Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı formu dolduran kişi ile temasa geçerek dönüş işlemlerini tamamlayacaktır.

DEZENFEKSİYON
COVID-19 Sonrası Yerleşkelerimize Geri Dönüş  Tedbirleri Kapsamında yerleşkelerimizde ofisler ve ortak kullanım alanları virüslere karşı ULV sistemi ile periyodik olarak dezenfekte edilmektedir.

PORTAL
Yeni normal koşulları dâhilinde yerleşkelere dönüş çalışmaları ve tüm gelişmelerin takip edilebileceği; öğrenci, personel ve ziyaretçilerimizi bilgilendirmek amacıyla oluşturduğumuz backto.iku.edu.tr dijital platformu yayına açılmıştır.

Saygılarımızla,
KovKom Başkanlığı,